Besök de bästa stränderna i Sri Lanka

En av de många skälen till att svenskar beger sig bort till Sri Lanka är de underbara stränderna, och inte bör du underskatta vare sig stränderna eller alla de andra sevärdheterna som Sri Lanka har att bjuda på. Vill du få lite tips, råd och inspiration så att du vet vad som är värt att kika på nästa gång du beger dig bort till Sri Lanka? Fortsätt då att läsa, och glöm inte att ansöka om Sri Lanka visum först för att ta dig in i landet som turist.

Härliga stränder att besöka i Sri Lanka

Sri Lanka för med sig många fördelar, och inte minst att det är omkring 60 % billigare än Sverige när det kommer till transport och mat. Även om du har en lite tajtare budget kan du därför njuta av många upplevelser som Sri Lanka har att bjuda på, och om det är just stränder du vill besöka slipper du att ha en budget överhuvudtaget!

En av de många fantastiska stränderna i Sri Lanka som bara måste rekommenderas är Mirissa Beach. Med vackra palmer, trevlig strandservering och en djungel i närheten är detta en häftig plats att besöka. Då det inte finns några enorma hotell kan du även koppla av i ett underbart lugn. Därtill får vi inte glömma att nämna Unawatuna Beach, en strand där du kan se flera styltfiskare och njuta av nästintill kritvit sand. Om du är intresserad av att snorkla finns det även några korallrev som är trevliga att utforska. När allt är sagt och gjort kommer du därför att tacka dig själv om du besöker en av de ljuvliga stränderna.

De många spännande sevärdheterna

Det är inte bara stränder som Sri Lanka kan skryta med, utan visst har de många fler sevärdheter än så. Du kan bland annat ta tillfället i akt och åka tåget till bergstaden Ella där du möts av en by full av härliga trädgårdar, bungalower och stugor. Du kan ta en promenad över kullarna, andas in den friska luften och njuta av den otroliga utsikten som annars blir svår att få tag på i vårt avlånga land.

En ytterligare tågresa som du inte vill missa är till Kandys, och det är lika härligt att komma fram som det är att sitta på tåget. De fantastiska utsikterna över naturen är svåra att slå, så om du besöker Sri Lanka är det ett måste att ta del av den här upplevelsen.

Go to top