USA är ett toppresmål för svenska resenärer – Ta reda på varför

Det är ingen överdrift att påstå att svenska resenärer älskar USA, och inte minst då det finns så mycket att se och att uppleva. Oavsett om du vill utforska landet med dina barn, en partner, en kompis eller på egen hand finns det utan tvekan någonting för dig att hitta på. I den här artikeln ska vi kika på spännande sevärdheter i USA, men även tala lite om resetillståndet som du behöver för att börja njuta av landet.

 

Glöm inte ditt resetillstånd

 

Innan vi ska ta en närmare titt på några utomordentliga sevärdheter i USA måste du se till så att du faktiskt får komma in i landet. Detta blir möjligt om du har ett ESTA resetillstånd, och lyckligtvis nog tar det inte mer än 20 minuter att ansöka om detta. En beviljad resetillståndsansökan tillåter dig att åka till USA och att stanna där i upp till 90 dagar. Om du har planer på att stanna i USA i mer än 90 dagar krävs det istället att du ansöker om ett visum.

 

Ditt ESTA resetillstånd kan dras nytta av i två år eller kortare än så om ditt pass skulle löpa ut. På tal om passet är resetillståndet kopplat till detta, så på flygplatsen skannas passet för att kontrollera att du har ett resetillstånd – ingen fysisk kopia att tillståndet krävs.

 

New York är ett måste

 

Att besöka Times Square är en upplevelse som du aldrig kommer att glömma. Med stora vackra neonskyltar och många fantastiska event att ta del av är New York sannerligen staden som aldrig sover. Gästa komedishower, Broadwayföreställningar, besök den kända M&M affären med flera våningar eller gå bara längs gatan för att titta upp på de otroligt höga byggnaderna.

 

Det maffiga Grand Canyon

 

Ett besök hos Grand Canyon är ett perfekt val för dig som älskar spektakulära vyer och vackra ökenlandskap som sträcker sig över ett enormt område. Om du har en förkärlek till natur, maffiga röda landskap och att helt enkelt komma ut i den friska luften kan Grand Canyon bli en sevärdhet som du inte vill gå miste om.

 

Det härliga South Beach i Miami

 

Visst finns det oändligt med underbara platser i USA att besöka, men den sista som vi lite snabbt ska nämna är South Beach i Miami. Som namnet antyder är detta en härlig strand med restauranger, nattklubbar och hotell i närheten, så om du älskar att festa kan South Beach gör susen för dig.

Go to top